dimecres, 26 de novembre del 2014

Pla romàntic

Us enrecordeu de l'entrada de la setmana passada a la que parlàvem sobre el Cinema Truffaut?

Tots sabem el romanticisme que desprenen els cinemes... Però el Cinema Truffaut pot arribar a ser-ho més encara. És alternatiu i, sobretot, diferent. Així que com sempre us diem, agafeu a la vostra parella (o amic especial) i sortiu de la mà cap al Cinema...

La pel·lícula que us proposem veure és aquella que us vam parlar:  20.000 days on Earth de Nick Cave. Sí, ja sabem que aquesta pel·lícula no és romàntica, però té un 7,3 a Filmaffinity i, realment, és boníssimaexamina el que ens fa ser el que som i celebra el poder transformador de l'espíritu creatiu.

Sala del Cinema Truffaut, un cinema alternatiu de Girona.
Sala del Cinema Truffaut. Font: Beu-te Girona.
I avui mateix us desvetllem com es deia el Cinema Truffaut anteriorment...


Però abans, sabieu que la cultura a aquest edifici sempre ha tingut un paper rellevant? Havia estat un col·legi, la seu de l'Ateneu Social Democràtic, una sala per fer teatre, balls i conferències... 

I també sabieu que s'havien projectat pel·lícules de culte o minoritàries i pel·lícules X? I sabieu que hi havia una altra sala justament a baix de la que nosaltres coneixem? 
Sales Modern, antiga sala del Cinema Truffaut de Girona.
Sales Modern, sala antiga del Cinema Truffaut. Font: Beu-te Girona.



I ara... Beu-te Girona us desvetlla el secret: el Cinema Truffaut s'anomenava Cinema Modern o Sales Modern.




Us enamora Girona? No dubteu en compartir amb Beu-te Girona qualsevol esdeveniment, acte, pla estarem encantats de publicar-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada